Kontakt

Lite om Elessario Choklad

Elessario Choklad tillverkar chokladprodukter  främst praliner och chokladkakor, men även tårtor, kakor efter önskemål. Inget lagerhålls utan görs på beställning till events och mässor. 

Jag föredrar en fräsch, frisk fyllning som framhäver chokladen framför en sockerbomb, därför försöker jag hålla nere halten av socker och istället framhäva smak i fyllning och choklad. Jag använder mig av rena råvaror tex pressad citron eller plockade hallon. 

 

Kort och gott: Mycket smak och mindre socker fast utan onödiga tillsatser. 

 

Tidigare i höstas: Bak och Chokladmässan 11-14 / 10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lite om min bakgrund och min filosofi:

Jag är utbildad konditor / bagare (Astar, Lärling 2016) , Mina praktikplatser har varit

Chokladfabriken Söder och Nilssons Konditori i Oskarshamn under konditorikursen samt

Coop Djursholm och Näsbydals Stenungsbageri under bagerikursen.

 

Jag älskar att jobba med choklad. Allt från kemin i tempereringen där chokladkristallerna formas perfekt för att få den rätta egenskapen. En väl tempererad chocklad släpper lätt från formen, har en fin blank yta och smälter inte lika lätt i rumstemperatur jämfört med en otempererad, fram till en härligt luftig chokladbavaroise till en fantastisk dessert.

 

Det finns så oerhört mycket man kan göra med choklad och så många olika typer beroende på vilken böna eller mix av bönor man använder sig av. Även på det sätt chokladen framställts genom rostning och bearbetning (conchning, ) avgör kvaliteten.

 

Jag jämför chokladbranschen lite med vinvärlden, jordmån, bönsort och framställning har lika stor inverkan på produkten som det har för ett gott vin.