Om Elessario Choklad

Lite om Elessario Choklad

Jag är utbildad konditor med specialisering mot choklad. Min lärlingsplats var på Chokladfabriken i Stockholm. Elessario Choklad  tillverkar chokladprodukter främst praliner och chokladkakor, men även tårtor, kakor efter önskemål. Inget lagerhålls utan görs på beställning till events och mässor. 

Jag föredrar en fräsch, frisk fyllning som framhäver chokladen framför en sockerbomb, därför försöker jag hålla nere halten av socker och istället framhäva smak i fyllning och choklad. Jag använder mig av rena råvaror tex pressad citron eller plockade hallon. 

Choklad är ett fantastiskt material  Allt från kemin i tempereringen där chokladkristallerna formas perfekt för att få den rätta egenskapen. En väl tempererad chocklad släpper lätt från formen, har en fin blank yta och smälter inte lika lätt i rumstemperatur jämfört med en otempererad, fram till en härligt luftig chokladbavaroise till en fantastisk dessert.

 





Vaxholms Chokladgästabud på Lilla Strand Vaxholmns Hotell 2019:

 

Bak och Chokladfestivalen i Älvsjö 2018